Kinnisvarahaide surve hirmutab maaomanikke

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Katsed insuldi üle elanud mehelt mitmekümnehektariline maatükk võileivahinna eest välja petta. Telefonikõnede rahe all elav naine, kellelt soovitakse osta maad, mida tal pole kunagi olnudki. Need on vaid paar näidet põllumaid kokku ostvate firmade töövõtete arsenalist ja sihtmärkidest. 

Viimastel kuudel on taas sagenenud juhtumid, et inimestele helistatakse tundmatult telefoninumbrilt ning teatatakse soovist osta ära nende maatükk või mets. Sageli jätab helistaja end tutvustamata ning mõnikord muutub tema toon kiiresti nõudlikuks ja pealetükkivaks. On olnud kõnesid, milles jõutakse lõpuks koguni ähvardusteni. 

Sakala poole on pöördunud umbes kolmkümmend säärase kõne saanud inimest nii Viljandimaalt kui teistest maakondadest. Küsimusi tekitab helistajate meetod: tihti proovivad nad maaomanikuni jõuda esmalt tema lähedaste või sõprade kaudu, mistõttu saavad paljudel juhtudel selliseid ostuhuvikõnesid inimesed, kelle varade hulgas maad ja metsa polegi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles