Viljandimaa mehed pälvisid siseministri tunnustuse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaks Viljandimaa päästjat ning üks politseinik pälvisid esmaspäeval tubli töö eest siseministri ja päästeameti juhi tunnustuse.

Päästeteenistuse medali said Mustla komandopealik Ruttar Ronimois ja Viljandi vanemoperatiivkorrapidaja Hillar Jänes ning Viljandi politseijaoskonna välijuht Kaitho Pilt.

46-aastane Ruttar Ronimois on Mustla päästekomandos töötanud 16 aastat. Teenistust  alustas ta tuletõrjujana ning 2007. aastast on ta ametis komandopealikuna.

Meeskonnavanemana on Ronimois olnud Viljandimaal paljude suurtulekahjude ja teiste raskete õnnetuste esmane päästetööde juht.

Ronimoisi eestvedamisel on Mustla päästekomando teinud arengus suuri edusamme. Tema initsiatiivil ja toel on remonditud ruume ning loodud kohalik noorte päästeklubi, mille tegevust ta oma vabast ajast igati toetab.

35-aastane Hillar Jänes on päästeteenistuses töötanud samuti 16 aastat. Tema alustas pärast keskkooli tuletõrjujana ning sisekaitseakadeemia lõpetamise järel asus tööle meeskonnavanemana. 2007. aastal edutati ta vanem­operatiivkorrapidajaks.

Hillar Jänes on operatiivkorrapidajana olnud maakonnas puhkenud tulekahjude ja teiste raskete õnnetuste tulekustutus- ja päästetööde juht. Mitme elamutulekahju kustutamist juhtides on Hillar Jänes kiirelt ja õigel ajal vastu võtnud otsuseid, mis on päästnud inimeste elusid.

Lisaks kahele päästjale teenis medali 38-aastane politseikomissar Kaitho Pilt, kes välijuhina on juhtinud kadunud inimeste otsinguid ning osalenud politsei ja päästjate ühisõppustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles