Riigi ruutmeetrinõue sunnib kooli keldrikorrusest loobuma

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu asuvad Paalalinna kooli pikema tiiva keldrikorrusel tööõpetuse klassid ja raamatukogu. Remondi järel võib see osa hoonest jääda kasutuseta.
Praegu asuvad Paalalinna kooli pikema tiiva keldrikorrusel tööõpetuse klassid ja raamatukogu. Remondi järel võib see osa hoonest jääda kasutuseta. Foto: Elmo Riig

Kui kõik läheb äärmuslikku plaani mööda, ehitatakse järgmisel aastal remonti mineva Paalalinna kooli pikema tiiva keldrikorruse aknad kinni ning eraldatakse sealsed ruumid raudse ukse taha.

1965. aastal valminud Paalalinna kooli hoonet pole kunagi tervenisti remonditud. Viimane suurem ehitustöö käis seal 2012. aastal, mil peasissekäigu kõrvale kerkis uus söökla. Vana majaosa on aga pikalt püsinud võrdlemisi trööstitus seisukorras ning seepärast valmistataksegi nüüd ette selle täielikku rekonstrueerimist. 

Et tegemist on kuluka, enam kui kolm miljonit eurot maksva ettevõtmisega, loodab linn selleks raha saada sihtasutuse Innove kaudu riigilt. Seejuures mängib oma rolli range tingimus, mille kohaselt ei tohi omavalitsuse haridusasutustes põrandapinda ühe õpilase kohta olla rohkem kui kümme ruutmeetrit. Viljandis on see näitaja praegu aga 16. Seepärast kaalutakse nüüd muude koomaletõmbamiste seas võimalust edaspidi osa Paalalinna kooli keldrikorrusest kasutuseta jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles