Suur tööandja pääses tulest kergelt

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suure-Jaani valla üks suuremaid tööandjaid, osaühing Eesti Höövelliist pidi eile ööse­l puhkenud tulekahju tõttu osa tootmisest küll pooleks päevaks katkestama, kuid ettevõtte tarneid see ei sega.

«Paari tunni pärast käivitame ka selle osa tehasest, mis praegu seisab,» ütles Eesti Höövelliistu juhataja Andrus Rooks eile kell 14.

Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiige andmetel puhkes põleng Päraküla tööstushoones esmaspäeval umbes veerand tundi enne südaööd. Süttinud olid saepurupunker ja filterseade.

Tulekolletele ligipääsemiseks tuli päästjatel ja firma töötajatel punker tühjaks laadida. Põleng kustutati kell 3.22, kuid varahommikul pidid pritsimehed käima ka järelkustutustöödel.

Andrus Rooks nentis, et tulekahju alguse ajal tehas töötas ja seetõttu märgati õnnetust kiiresti. «Tänu sellele meil suuremaid kahjusid ei olegi.»

Rooksi kirjelduse kohaselt saepurupunker eriti kannatada ei saanud, küll aga tegi tuli tublisti häda filtrile, mis liinide juurest tulevast õhuvoolust saepuru eraldab. Rahalist kahju polnud Rooks jõudnud veel kokku arvutada.
Marek Kiige sõnul põhjustas tulekahju filterseadme rike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles