Pakane Viljandis riigi aastapäeva tähistamise kava ei muuda

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamise ajakavva Viljandis muudatusi ei tehta ning iseseisvusmanifesti ettelugemine ja rongkäik saavad külmast ilmast hoolimata teoks.

Ilmaennustuse järgi tuleb külma kuni 15 kraadi, seetõttu otsustasid aastapäeva ürituste korraldajad, et Kaitseliidu pidulik jalutuskäik Pauluse kirikust kohtumaja ette, iseseisvusmanifesti ettelugemine kohtumaja ees ning jalutuskäik Vabadussõjas langenute kalmistul leiavad aset nii, nagu on väljakuulutatud ajakavas kirjas. Koolid ja ühiskondlikud organisatsioonid otsustavad ise, kas nende esindajad jalutuskäigus osalevad.

Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamine algab Viljandis traditsiooniliselt kirikukellade helistamisega 24. veebruari päikesetõusul kell 7.35. Kell 10 on tänujumalateenistus Pauluse kirikus.

Kell 11.15 rivistutakse Pauluse kiriku juures jalutuskäiguks kohtumaja ette. Kell 11.30 on Posti tänaval pidulik rivistus ning loetakse ette «Manifest kõigile Eestimaa rahvastele».

Keskpäeval jätkatakse sealt pidulikku jalutuskäiku Vanale kalmistule, kus kell 12.15 on mälestuspalvus Vabadussõjas langenute kalmudel. Kell 12.15—13 pakutakse Ugala juures Vana-Vaksali tänava parklas sõdurisuppi ning seejärel algab aktus Ugalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles