Kohalikud teenisid kaksikvõidu

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti rallisprindi esimesel talvisel osavõistlusel näitasid kaheveoliste autode sportklassis parimat minekut Tiit Rattasep ja Ain Heiskonen.
Eesti rallisprindi esimesel talvisel osavõistlusel näitasid kaheveoliste autode sportklassis parimat minekut Tiit Rattasep ja Ain Heiskonen. Foto: Aivar Kaljusaar

Kõpu vallas sõidetud Eesti rallisprindi meistrivõistluste avaetapp kujunes küll osalejate poolest kasinaks, kuid võidu pärast heitlevatel meestel tuli jäisel rajal kasutusele võtta kogu oma sõidumeisterlikkus.

Kahjuks näitasid autosportlased alanud sarjas osalemise vastu leiget huvi. Laupäeval sõidetud võistlusel oli startijaid vaid 16. Et tänavu on juhendist välja võetud punkt, mis määrab tiitlivõistluste punktide jagamiseks vajaliku osalejate miinimumarvu, jagati need Kõpus siiski välja.

Viljandimaa mehed olid kiired

2WD-Sport klassis oli autosid neli. Kõigis kolmes voorus tegid kiireimat sõitu Renault Cliol võistelnud viljandlane Tiit Rattasep ja tema kaardilugeja Ain Heiskonen. «Autoga kohaneda polnud raske: Hondast tublisti kergem ja väiksemate mõõtmetega Clio mahub paremini teele,» arutles Rattasep, kes varem on võistelnud Honda Civicuga.

Kaardilugeja Ain Heiskonen kiitis sõitjat, kes tegutses rajal täpselt ja kindlalt. «Et hoiduda ülearu riskimast, võtsin legendis mõne kurvi astme võrra kergemaks,» kõneles kaardilugeja.

2WD-Sport klassi teise kohaga tagas Viljandimaa meestele kaksikvõidu Kaarel Kurvits. Tema ohjas seekord võistlusautot rajal kaardilugejata. «Tundsin abilisest puudust — eriti metsavahelistel lõikudel,» tõdes Kurvits. Üksi sõites saadud teist tulemust nimetas ta väikeseks üllatusekski.

Kolmas koht läks selles klassis Raido Tontsile ja Jüri Starastile.

Huvitav rada

Neljaveoliste võistlusautode klassis oli startijaid neli. Esikoha said kaks vooru võitnud ja viimases teiseks jäänud Raul Jeets ja Andrus Toom.

«Kolmandas voorus enam kiiret polnud — võtsime rahulikumalt,» tunnistas Raul Jeets. Kaardilugeja Andrus Toom avaldas arvamust, et pakutud trass oli ehk liigagi kerge. «Rada oli huvitav — kahju vaid, et eelmise aasta metsavahelisi lõike sees polnud,» arutles ta.

Klassis 4WD läksid kaks järgmist kohta Kaspar Koitlale ja Andrus Otsale ning Roland Murakale ja Kalle Adlerile.
Noorte arvestuses võitsid klassis J1600 Kenneth Sepp ja Toomas Sepp, klassis J2000 olid parimad Allan Popov ja Talis Perosti ning 2WD Sprindis oli kiireim Margus Jamnes.

Kahel järgmisel nädalavahetusel peetakse Kõpu vallas maakonna karikavõistlused autode lumerajasõidus. Kui kõik sujub, siis on autosportlastel põhjust varsti jälle Kõpus kokku saada. «Kolme nädala pärast plaanime veel ühte Kõpu rahvarallit,» teatas Sven Heinlaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles