Rubiin ärkab uuele elule klubina

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klubi Rubiin jätkab programmiliselt samas vaimus kui eelkäija Puhas Kuld. Mullu esines Puhtas Kullas paljude teiste artistide seas ka eesti indie-legend Röövel Ööbik.
Klubi Rubiin jätkab programmiliselt samas vaimus kui eelkäija Puhas Kuld. Mullu esines Puhtas Kullas paljude teiste artistide seas ka eesti indie-legend Röövel Ööbik. Foto: Gert Kiiler

Vaevalt said kino Rubiin varemed likvideeritud, kui tühjast platsist mõnesaja meetri kaugusel sündis uus samanimeline meelelahutuskoht.

Tegu pole küll kino, vaid roki- ja alternatiivmuusikaklubiga, kuid seosed endise Rubiiniga on siiski olemas. Esiteks tunti kinohoonet viimasel kümnendil ka omanäolise kontserdipaigana. Ja teiseks on klubi Rubiin omanik seesama Juhan Nöps, kes seisis ka kinokontsertide korraldamise taga.

«Kes arvasid, et said Rubiinist kesklinnas lahti, need eksisid: see lihtsalt kolis veidi mööda tänavat edasi,» ütleb Juhan Nöps lõbusalt.

Koht, kus Rubiin end sisse seadis, pole rokisõpradele muidugi võõras. Eelmise aasta viimaste kuudeni tegutses neis ruumes klubi Puhas Kuld, mis sattus paraku majanduslikesse raskustesse ja otsustas Viljandis tegevuse lõpetada.

Kui selgus, et endised klubipidajad siin ei jätka, astus Nöps majaomanikuga ühendusse ja avaldas soovi selle koha üle võtta. «Tundsin omanikku juba varem, sest viisin ta omal ajal seniste klubipidajatega kokku, ja seetõttu oli mul ehk lihtsam jutule saada,» rääkis Nöps.

Ta oli kindel, et see nišš pärast Puhta Kulla sulgemist tühjaks ei jää: kui mitte tema, siis keegi teine asutaks ikka rokiklubi, kas sinnasamasse või mujale. Ometi ei tulnud Nöpsil otsus sellega ise katset teha eriti lihtsalt.

«See on paras risk. Oma elukaaslaseta, kellega koos ma klubi pidama hakkan, poleks ma julgenud seda enda peale võtta. Ka ei oleks ma temata leidnud vahendeid, et asjaga algust teha,» tunnistab ta.

Üht Eesti suuremat rokifestivali, Rock Rampi korraldav Juhan Nöps usub, et Rubiin ja festival sobivad omavahel hästi kokku ja täiendavad teineteist: klubi on ju hea koht toetavate ürituste ja after­party’de korraldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles