Viljandimaa otsib aasta terviseedendajat

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa «Aasta 2010 Tervisedendaja» tiitli pälvis Viljandi Rattaklubi juhataja Loit Kivistik.
Viljandimaa «Aasta 2010 Tervisedendaja» tiitli pälvis Viljandi Rattaklubi juhataja Loit Kivistik. Foto: Peep Talimaa

Viljandimaa tervisenõukogu ootab Viljandimaa aasta terviseedendaja auhinna kandidaate ning tänavusest võib selle tiitli saamiseks esitada nii isikuid kui organisatsioone.


«See nimetus koos auhinnaga antakse tunnustusena isikule või organisatsioonile, kelle töö, tegevus ja eeskuju tervise edendamise valdkonnas on aasta jooksul silma paistnud erilise tulemuslikkusega ning mõjutanud oluliselt nimetatud valdkonna arengut Viljandimaal,» selgitas auhinna algataja, Viljandi maavalitsuse terviseedenduse peaspetsialist Elo Paap.

Varem on saanud Viljandimaa aasta terviseedendaja kandidaadiks esitada ainult eraisikuid. Elo Paap juhtis tähelepanu, et nüüdsest on statuuti muudetud nii, et selle nimetuse võib saada ka organisatsioon, kes on tervist edendava tegevusega silma paistnud.

«Märgakem, väärtustagem ja tunnustagem siis neid, kes on tervise edendamiseks maakonnas oma aega ja energiat pühendanud!» kutsus Elo Paap kõiki üles kandidaate esitama.

Viljandimaa aasta terviseedendaja auhinna kandidaadi võib üles seada iga maakonnas elav üksikisik, siin tegutsev asutus, ettevõte või mittetulundusühing.

Kirjalik ja vormikohane ettepanek koos põhjendustega tuleb 20. märtsiks saata Viljandi maavalitsuse tervisetoa aadressil Vabaduse plats 2, 7102 Viljandi kinnises ümbrikus, millel on märgusõna «Edendaja». Samuti võib selle saata e-postiaadressil tervisetuba@viljandimaa.ee. Taotluse e-vormi on võimalik täita ka tervisetoa kodulehe kaudu.

Viljandimaa tervisenõukogu välja antava auhinna suuruse kinnitab maavanema nõuandev tervisenõukogu igal aastal selle aasta eelarve vastuvõtmisel.

Aasta terviseedendaja auhinna annavad maavanem ja tervisenõukogu esindaja kätte ülemaailmsel tervisepäeval, 7. aprillil.

Seni on tunnustuse pälvinud Suure-Jaani valla spordi- ja noorsootöö nõunik Mati Adamson, Viljandimaa tervistedendavate koolide liikumise eestvedaja, Tääksi põhikooli õpetaja ja kooli tervisemeeskonna Rõõmurull juht Silva Kolk, Punase Risti Seltsi sekretär, vabatahtlike juht ja «Viljandimaa vigastuste ennetamise ühisleppe» koostöögrupi liige Merit Laan ning Viljandi rattaklubi juhataja ja üks Viljandi järve uisuraja algatajatest Loit Kivistik.

Aasta terviseedendajaks juba nimetatud isikule ei saa seda tiitlit uuesti anda kolme aasta jooksul.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles