Osavad on oodatud lumerajale

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Kaljusaar

Laupäeval on kõik huvilised oodatud oma autosõiduoskusi proovile panema Kõpu aleviku lähistele lumerajale, kus peetakse Viljandimaa lumerajasõidu karikavõistlused.


Nagu kinnitas üks ürituse eestvedajaid Sven Heinlaid, on ohutul rajal hea võimalus oma talvised sõiduoskused proovile panna ning end teistega võrrelda.

Sven Heinlaiu ütlemist mööda on kahe ja poole kilomeetrine võistlusrada viis kuni kaheksa meetrit lai ning piirneb pehme lumega. «Rada on tehtud selliseks, et seda saaks kergelt ja ohutult läbida ka argipäeviti kasutatava pereautoga,» kinnitas ta.

Just igapäevaliikluses kasutatavatele sõidukitele Viljandimaa karikavõistlus mõeldud ongi, teisisõnu saab kaasa teha tavaliikluses kasututavate autodega.

Viljandimaa lumeraja karikavõistlusteks on kavandatud kaks etappi, esimene neist sõidetakse eeloleval laupäeval ning teine sealsamas nädal hiljem.

Võistlusklasse on kavas kuus, eri arvestus on esi- ja tagasillaveoga masinatele, Nõukogude Liidus valmistatud sõidukitele, neljarattaveolistele autodele ning ATV-dele. Omavahel saavad sõiduoskust võrrelda naised.

Osalejate eelregistreerimine kestab 25. veebruaril kella 17-ni ning seda saab teha e-postiaadressil kopuralli@gmail.com, aga ka võistluspäeval kella 9—11. Tõsi, eelregistreerimise korral on osavõtumaks veidi soodsam.

Võistlus algab Kõpu kiriku ja mõisa vahele jääval alal kell 12.

Viljandimaa autode lumeraja karikavõistluste juhendi ja osalemistingimustega saab tutvuda siin.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles