Tuleta oma lähedastele meelde, et pime aeg nõuab helkurit!

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkur on elupäästja ning võib olla ka lihtsalt armas.
Helkur on elupäästja ning võib olla ka lihtsalt armas. Foto: Raigo Pajula

Oktoobrikuus alustab maanteeamet koostöös politsei ning riikliku autoregistrikeskusega helkuri kandmise vajalikkust selgitavat liiklusohutuskampaaniat «Ära unusta helkurit, sind on raske unustada».


Kampaania eesmärk on inimestele südamele panna helkuri kasutamise olulisust ning sellega vähendada pimedas jalakäijate ja jalgratturitega juhtuvate liiklusõnnetuste arvu.

Eelmisel aastal hukkus asulavälisel teel pimeda ajal 12 jalakäijat. Käesoleva aasta kümne kuuga on asulavälisel teel pimedal ajal vigastada saanud juba 14 ning hukkunud 13 jalakäijat. Enamik neist õnnetustest juhtus selle aasta esimese kolme kuu jooksul. Siis hukkus seitse jalakäijat.
Nähtavustingimusi halvendas lumeta talv, mis muutis jalakäija ümbritsevast taustast eristamatuks.

Seekordne helkurikampaania on mulluse kampaania arendus. Eelmisel aastal oli kampaania üles ehitatud lihtsale, kõiki puudutavale inimlikule sümbolile, mis kõneles jalakäijatega arusaadavas keeles: «Kui sa helkurit ei kanna, võid põhjustada muret ja kannatusi ka oma lähedastele. Palun tuleta oma lähedastele meelde, et ka nemad kannaksid pimedal ajal helkurit!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles