Vigastada saanud Margus Hunt jätab suvise hooaja vahele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hundile tehti eile Ameerikas õla lõikus.
Margus Hundile tehti eile Ameerikas õla lõikus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Seitse aastat tagasi vigastas Margus Hunt kuulitõuketreeningul õlga. Vahepeal trauma tema treeninguid ei seganud, kuid pärast Ameerika jalgpalliga tegelema hakkamist muutus olukord märksa hullemaks — kohati lausa nii hulluks, et Hundil oli raske vasakut kätt tõsta.

Kohe pärast Eestis veedetud talvepuhkust läks Margus Hunt Dallasesse uuringutele. Selgus, et tema õla sidekude on osaliselt rebenenud. «Arst ütles, et poleks hea, kui rebend hullemaks läheb, seetõttu otsustasime tegutseda võimalikult kiiresti,» sõnas sportlane. Eile tehti talle artroskoopiline lõikus.

Et taastumine võtab aega ligemale neli kuud, peab ta suvise kergejõustikuhooaja vahele jätma — kaasa õnnestub ehk teha mõnel väiksel võistlusel. Korralikust suvehooajast Margus Hunt endale illusioone ei loo, sest ettevalmistusaega jääks napiks.

Ameerika jalgpalli meeskonna treeningutega liitub ta augustikuise harjutustsükli ajal.

«Järgmised kaks aastat on mulle väga tähtsad, seetõttu ei tahtnud ma millegagi riskida. Tahan endast treeningutel anda 110 protsenti ja poleks saanud samamoodi jätkata: iseenesest ei oleks rebend paranenud,» nentis Hunt. «Ameerika jalgpalli treenerid soovisid, et oleksin sügisel terve. Muidugi võiksin üritada samamoodi edasi mängida, kuid mis siis, kui õlg ütleb juunis või juulis üles? Siis poleks ma hooaja algul mängukõlblik.»

Margus Hunt püsib optimistlik, sest usub, et pikas perspektiivis tuleb operatsioon talle kasuks. Vähemalt jalgpallurikarjääris. «Pärast taastumist olen kindlasti paremas vormis kui praegu, seetõttu olen positiivselt meelestatud,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles