Nobedaim mulk valis maratonil vale taktika

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maratoni eestlastest teisena lõpetanud Priit Talves ei jäänud oma sõiduga rahule: enda sõnul läks ta taktikaga veidi alt ega suutnud rajal endast maksimumi välja pigistada. Pilt on tehtud jaanuaris peetud Sakala suusamaratonil.
Tartu maratoni eestlastest teisena lõpetanud Priit Talves ei jäänud oma sõiduga rahule: enda sõnul läks ta taktikaga veidi alt ega suutnud rajal endast maksimumi välja pigistada. Pilt on tehtud jaanuaris peetud Sakala suusamaratonil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa parima suusatajana Tartu maratoni 21. kohaga lõpetanud Priit Talvesel jäi enesele seatud siht täitmata: pikamaasuusatamisele spetsialiseerunud sportlane oli lootnud jõuda kümne sekka.

63-kilomeetrisel maratonil rootslasest võitjale Jerry Ahrlinile ligemale kaheksa minutiga alla jäänud Priit Talves ei kasutanud enda jutu järgi rajal kogu jõuvaru. Ta ütles, et umbes 20-kilomeetrise sõidu järel eraldus suurest grupist paarikümnemeheline seltskond, kuid paraku ei õnnestunud tal liidritega kaasa minna.

«Magasin äramineku maha,» tunnistas pettunud Talves. «Olin liiga grupi taga ning enne kui oma positsiooni parandada suutsin, oli suur punt eest läinud.»

24-aastane Viljandimaa suusataja ei kahelnud, et oleks suutnud liidritega lõpuni sammu pidada: ta kinnitas, et ei kasutanud rajal kogu jõuvaru.

Ees seisab Vasaloppet

«Ausalt öeldes pole mul põhjust rahul olla: lootsin kümne sekka jõuda,» ütles Priit Talves, kelle sõnul polnud tema suusk maratoni algul küll kõige libedam, kuid hakkas sõidu lõpuosas paremini tööle. «Ühe pidamiskihi oleks võinud vähem panna, aga üldiselt polnud viga,» arutles ta.

Talves, kes osales Tartu suusamaratonil tänavu seitsmendat korda, sõitis oma parima tulemuse sellel raskel rajal välja 2006. aastal, mil oli kümnes. «Toona polnud küll konkurents teab kui tugev,» meenutas mees. «Nüüd oli kohal peaaegu kogu maailma pikamaasuusatajate paremik,» lisas sportlane.

Talves tunnistas, et pidas pühapäeval sõidetud maratoni üheks hooaja põhivõistluseks. Et see kõige paremini ei läinud, loodab ta kogetud ebaõnne heastada märtsi algul Rootsi pikamaasõidul Vasaloppetil.

Võitis rootsi suusataja

Tartu suusamaratoni võitis ajaga 2:41.22 rootslane Jerry Ahrlin. Talle järgnesid finišiheitluses mullune ja tunamullune võitja norralane Anders Aukland ning tema kaasmaalane Simen Oestensen. Parima eestlasena lõpetas 18. kohal Janek Vallimäe, kes jäi võitjast maha 4.45. Naiste arvestuses võttis võidu norralanna Sandra Hansson ajaga 3:08.35.

40. Tartu suusamaratonil oli 4610 lõpetajat, nende seas 186 olid end määratlenud viljandimaalasena. Saja parema sekka jõudsid Andrus Kasekamp (70. koht, aeg 3:07.19) ja Jürgo Väli (85. koht, aeg 3:11.21).

18. korda Tartu maratonil sõitnud Lilian Estorn oli parima Viljandimaa naissuusatajana rajal neli tundi kümme minutit ning sai naistest 25. ja võistlusklassis N-55 parima tulemuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles