Kõnnirobot tõi kolmekordse tunnustuse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõnnirobot hakkab kaasa aitama sadade Eesti laste iseseisvatele sammudele.
Kõnnirobot hakkab kaasa aitama sadade Eesti laste iseseisvatele sammudele. Foto: Lastehaigla Toetusfond

Eesti liikumispuudega inimeste liidu tänuüritusel «Aasta tegu» pälvis Ako Luts Mihkli-nimelise auhinna kui liikumispuudega laste raviks mõeldud kõnniroboti Eestisse toomise idee algataja.

Ühe seitsmest auhinnast sai Kanal 2, kes oli annetanud telesaate «Tantsud tähtedega» kogutu sama roboti ostuks. Samuti tunnustas liit Tallinna lastehaigla toetusfondi, kes oli projektiga liitunud ja pannud sellesse 2007. aastal saadud Aadu Luukase miljonikroonise missioonipreemia.

Aasta algul kohale jõudnud aparaadi muretsemiseks loodud heategevusprojekt «Elisabet» kogus annetustena enam kui 350 000 eurot, mis teeb sellest suurima eraalgatusliku heategevusprojekti Eesti ajaloos. Projekti suurim toetaja oli Šveitsi riik, kes Eesti-Šveitsi koostööprogrammi kaudu annetas kõnniroboti jaoks 141 000 eurot.

Ligi 96 000 eurot kogunes Eesti liikumispuudega inimeste liidu annetajatelt. Telesaate «Tantsud tähtedega» publik andis kõnniroboti tarbeks 49 000 eurot.

Tunnustuse pälvis ka Tanel Leoki heategevuskross, millega koguti õnnetuses liikumispuude saanud laste tarvis 11 500 eurot. Tänavu peetakse heategevuslik motokross «Tanel Leok ja sõbrad» 24. ja 25. septembril Holstre-Nõmme krossirajal suure motofestivali osana.

Liit jagas tunnustust juba kümnendat aastat järjest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles