Raekoja tõstuk sai lõpuks valmis

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratastoolitõstukit seati raekojas kohale lõppenud nädalavahetusel. Praeguseks peaks see linnajuhtide soovi järgi paigaldatud olema ja nõuetekohaselt töötama.
Ratastoolitõstukit seati raekojas kohale lõppenud nädalavahetusel. Praeguseks peaks see linnajuhtide soovi järgi paigaldatud olema ja nõuetekohaselt töötama. Foto: Elmo Riig

Enam kui aasta kestnud juristide vaidluse ja ekspertide otsimise järel jõudsid Viljandi linnavalitsus ja liftifirma kokkuleppele ning poolteist aastat tagasi alanud tõstuki kinnitamine raekoja trepi külge viidi nädalavahetusel lõpule.

Uue kokkuleppe kohaselt maksab linn aktsiaseltsile Eesti Otis algsest lepingust 10 protsenti väiksema tasu ning firma paneb tõstuki trepikäsipuu külge nii, nagu see linnajuhtide hinnangul olema peaks. Kokkuvõttes läheb ratastoolis liikujatele mõeldud tõstuki raekotta paigaldamine maksma 15 000 eurot. Algse kokkuleppe kohaselt oli hind rohkem kui 16 000 eurot.

Eesti Otise töömehed alustasid tõstuki paikasättimist 2015. aasta juulis. Enne kui töö valmis sai, esitasid linnajuhid pretensiooni, sest nende hinnangul pandi tõstuk käsipuust liiga kaugele ja konstruktsioon röövis suure osa trepi pinnast. Ettevõte jäi aga seisukohale, et töö on tehtud talle antud joonise järgi ning tõstukit käsipuule lähemale panna ei saa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles