Halliste investeerib kitsikuse kiuste

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Rõigas
Andres Rõigas Foto: Elmo Riig

Halliste volikogu võttis eelmisel nädalal vastu valla eelarve, mis on mullusega võrreldes 6,7 protsenti kasvanud.

Tasakaalus eelarve suurus on 1 191 282 eurot. Nagu hindas vallavanem Andres Rõigas, pole selle üle põhjust rõõmsalt hõisata, kuid teisalt ei saa ka eriti kurta.

«Muidugi, kui võrrelda paari aasta taguse tippajaga, on eelarve nüüd vähenenud lausa viiendiku võrra,» tõdes ta. «Aga sellest hoolimata oleme nüüdki leidnud võimalusi elu edasi viia.»

Rõigas märkis, et nagu ilmselt enamiku omavalitsuste puhul, nii läheb ka Halliste vallas suurem osa, täpsemalt öeldes 52,4 protsenti kuludest hariduselu rahastamiseks.

Investeeringute poolelt tõi vallavanem esimesele kohale Õisu pumbajaama põhjaliku ümberehituse, mille heaks annab vald 10 226 eurot. Koos keskkonnainvesteeringute keskuse toetusega läheb see töö maksma 57 000 euro ringis.

«Täpselt ei saa veel kogusummast rääkida, sest käsil on alles projekteerimine,» selgitas Rõigas. «Töö iseenesest ei võta palju aega: kuu või kaks. Aga rahaliselt on see tänavu üks valla tähtsamaid ettevõtmisi.»

Teisena märkis vallavanem koostöös riigimetsa majandamise keskusega plaanitavat ja Euroopa regionaalarengu fondi rahastatavat Õisu maastikukaitseala matkaraja taristu uuendamist. See läheb maksma ligikaudu 39 400 eurot, millest 4500 eurot panevad omalt poolt kahe peale vald ja riigimetsa majandamise keskus.

«Ühtlasi osaleb vald mitmesugustes projektides, millega kohalikku elu edendada, näiteks toetame mittetulundusühinguid seltsi- ja rahvamajade hooldamisel,» rääkis Rõigas.

Tema sõnul ongi praegu käes mitme projekti koostamise ja esitamise aeg. Näiteks sai äsja valmis Halliste lasteaia soojustust ja aknavahetust hõlmav projekt.

Suurima tulu toob omavalitsuse rahakotti üksikisiku tulumaks, mida Halliste valla plaani järgi tuleb tänavu 460 164 eurot ehk umbes sama palju, kui laekus mullu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles