Vabariigi aastapäeva kontserdil mõtiskletakse kodust maailmas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäeval, 24. veebruaril kell 13 algab Ugala teatris Eesti Vabariigi 93. aastapäevale pühendatud kontsertaktus. Nagu viimastel aastatel tavaks, on kontsertaktuse korraldus usaldatud ühe linna gümnaasiumi hooleks. Pärast Paalalinna gümnaasiumi ja maagümnaasiumi on nüüd kord Jakobsoni gümnaasiumi käes.


Koolipere Ave Alvre juhendamisel ja suunamisel on kontserdi motoks valinud «Maailm on kodu, kodu on maailm».

«Ajal, mil teed kõikjale valla, kui on vaid ettevõtlikkust minna, on kodu piirid ehk laienenud, kuid mõiste kindlasti samaks jäänud. Nii pakutaksegi laulude ja tantsude juurde mõtteid Viljandimaa inimestest meie kõrval ja meist kaugel,» selgitas Ave Alvre kontserdi sisu.

Kuulajate ja vaatajate ette astuvad mudilaskoori, poistekoori, tütarlastekoori ja neidudekoori lauljad teisest kaheteistkümnenda klassini, balletistuudio tantsijad, õpilaste ja ka õpetajate rahvatantsurühmad ning Hebe praegused tantsijad ja vilistlased. Ugala teatri laval võib näha rohkem kui kahtsada esinejat.

Kontsertaktuse algul antakse kätte Viljandi linna elutöö ja aastapreemiad.

Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamine algab Viljandis traditsiooniliselt kirikukellade helisemisega 24. veebruari päikesetõusul kell 7.35 ja kell 10 algava oikumeenilise tänajumalateenistusega Pauluse kirikus.

Enne jumalateenistust, kell 9.15 asetavad linnajuhid ja Kaitseliidu Sakala maleva esindajad lilled kindral Johan Laidoneri monumendi, Vabaduse platsil asuva mälestustahvli ja Mõisa pargis asuva represseeritute mälestusmärgi juurde.

Kell 11.15 rivistutakse Pauluse kiriku juures jalutuskäiguks kohtumaja ette, kus kell 11.30 algab pidulik rivistus ja loetakse traditsiooniliselt ette «Manifest kõigile Eestimaa rahvastele». Keskpäeval jätkatakse sealt pidulikku jalutuskäiku Vanale kalmistule, kus kell 12.15 leiab aset mälestuspalvus Vabadussõjas langenute kalmudel.

Kella 12.15—13 pakutakse Ugala juures Vana-Vaksali tänava parklas sõdurisuppi ja pärast kontserti Ugala teatris sünnipäevakringlit.

Kui 24. veebruari päeval on külmakraade enam kui 15, loetakse manifest ette Pauluse kirikus pärast jumalateenistust. Kohtumaja juurde ja sealt Vanale kalmistule teeb piduliku jalutuskäigu ainult Kaitseliidu (täiskasvanute) esindus. Külmast ilmast tingitud võimalike muudatuste kohta võtab korraldustoimkond otsuse vastu 22. veebruaril kella 14-ks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles