Andres Noormets: praeguse oleviku kummaline tunnus on olla mitte tekst, vaid kommentaar

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Noormets
Andres Noormets Foto: Elmo Riig

Andres Noormetsal on viimasel ajal hästi läinud: mullu sai ta Eesti teatriliidu lavastajapreemia, hiljuti tuli juba teist korda tunnustus festivalilt «Prix Europa», kus tema kuuldemäng «Asjad» tunnistati 231 võistlustöö seast parimaks.

Andres Noormets, kas see on ühe suure tööetapi kroonimine või on mõni aeg lihtsalt parem kui teine? Näiteks pannakse midagi õnnelikul kombel tähele, kuigi ise teate, et tegite kaks aastat varem parema töö, mida paraku ei märgatud.

Kui hästi minemine peitub auhindades, siis on läinud hästi. Muidu on see kõik nii ja naa. Tähelepanu on enamasti meeldiv, aga selle pärast ekstra pingutama või kannatama hakata pole mõtet. Elus on ilmselgelt olulisemaid asju kui kilin-kõlin. Kuigi annan aru, et pole alati niimoodi mõelnud. Aeg muudab tundeid ja arusaamu. Vähe on ajalikke konstante.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles