Tallinna Kalev üllatas publikut meistri alistamisega

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis peetud Eesti meeste korvpalli karikavõistluste mängus üllatas Tallinna Kalev  75:64 Tartu Ülikool/Rocki meeskonna alistamisega.



Tallinna Kalevi (endine BC Pirita) Viljandist pärit mängija Priit Ilver tunnistas, et valitseva Eesti meistri alistamisel oli korralik üllatuse mekk juures. «Meeskonna vastu, kes äsja Balti liigas on Lietuvos Rytase maha jooksnud, oli meil võitu siiski võrdlemisi keeruline oodata,» rääkis Ilver pärast mängu. «Algus meile midagi head ei tõotanud, aga teisel veerandil läks meie masin väljakul käima, vastased hakkasid liialt rapsima ja kaotasid närvi,» kõneles mees.



Kogenud korvpallurina oletas Priit Ilver, et tartlaste äsjane suurvõit Leedu tippklubi üle mõjus Rockile uinutavalt. «Eks neil olid ikka ninad pisut püsti küll.»



Tänavu koos nimevahetusega tõhusalt ka koosseisu tugevdanud Kalev kohtub eeloleval neljapäeval Tartus karikavõistluste poolfinaalis TTÜ-ga, kes  teisipäeval Viljandis peetud esimeses veerandfinaalis sai 90:87 võidu Rakvere BC Tarvaselt.



Veel viimasele veerandajale minnes soliidses kaotsusseisu olnud TTÜ tegi Rakvere vastu muljetavaldava lõpuspurdi. «Raske mäng oli,» tunnistas TTÜ võiskonna viljandlasest mängujuht Reimo Tamm. «Rakverel oli hull tabavusprotsent, vahepeal jäime vist koguni 20 punktiga kaotusesse, aga vana tõde on, et ainult kolmestega mängu ei võideta,» rääkis Tamm.



Neljapäeval poolfinaalide ning reedel kohamängudega Tartus jätkuvas karikasarjas pole kohalikul publikul enam omadele võimalik kaasa elada.



Teisipäeval Haapsalus peetud kahes veerandfinaalkohtumises võitis BC Kalev/Cramo 85:75 Kuremaa SK ning Pärnu alistas 82:54 meeskonna Valga Welg.


«Meil on hea võimalus nüüd finaali jõuda,» tõdes Priit Ilver. «Samas ei tohi me tänasest võidust ise nina püsti ajada,» arutles ta. «Teisalt, mis selles võidus nii erilist ongi: oleme Rockilt igal hooajal võidu kätte saanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles