Kadunud maja pärast on magusa maatüki erastamine veninud 20 aastat

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krundilt kadunud maja tõttu pole ostjal õnnestunud krunti erastada. Kui lammutatud hoonega väga sarnast ehitist ei kerki, ei saa ka maad erastada. Aega on järgmise aasta 10. novembrini.
Krundilt kadunud maja tõttu pole ostjal õnnestunud krunti erastada. Kui lammutatud hoonega väga sarnast ehitist ei kerki, ei saa ka maad erastada. Aega on järgmise aasta 10. novembrini. Foto: Elmo Riig, Margus Haav

Georg Artmal on aasta aega, et ehitada üles ligi 20 aastat tagasi lammutatud hoone Viljandis Kalda puiesteel, sest ainult nii saaks ta lõpetada erastamis­tehingu, mis sai alguse 1997. aasta 23. detsembril.

«See lugu on tõepoolest kurioosne,» tunnistas Viljandi linnapea Ando Kiviberg, kui oli põhjalikult tutvunud juhtumiga, mille algus ulatub 19 aasta taha. Täpselt nii kaua on erastatud poolteist tuhande ruutmeetri suurust tühja krunti Uueveskil. Viljandis teist sellist juhtumit ei ole ja ka Eestis tervikuna on see üsna eriline.

Foto: Allikas: Sakala
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles