Naabri koerte terror tegi lüpsjate ja karjaku töölkäimise talumatuks

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilseks olid Ruudikülas elavad Vitali Velitško ja Signe Sõkkal pannud ühe koera küll lühema keti otsa, aga teine tormas endiselt teele möödakäijate peale urisema. Vald andis neile olukorra lahendamiseks aega järgmise nädala kolmapäevani.
Eilseks olid Ruudikülas elavad Vitali Velitško ja Signe Sõkkal pannud ühe koera küll lühema keti otsa, aga teine tormas endiselt teele möödakäijate peale urisema. Vald andis neile olukorra lahendamiseks aega järgmise nädala kolmapäevani. Foto: Elmo Riig

Viljandi valla Kissa-Märdi talu peremees Väino Viidebaum on hädas naabri koertega, kes on näidanud hambaid tema juures tööl käivatele lüpsjatele ja karjakule. Eile käis karjak perearsti juures vigastust fikseerimas.

Umbes kolmesaja meetri kaugusel Kissa-Märdi talust elavatel naabritel on kaks koera, üks lippab ringi lahtiselt ja teine oli eilse päevani nii pika keti otsas, et ulatus sellega läbi kuuseheki sõiduteeni. Väino Viidebaumi sõnul on ketikoer varastel hommikutundidel liikuvad lüpsjad juba korralikult ära hirmutanud ja lahtiselt lippav peni neid ka naksanud.  

Esmaspäeval, kui koerad olid tööle tulnud lüpsjat taas terroriseerinud, käis koos piirkonna politseinikuga kohapeal asja uurimas Viljandi valla keskkonnaspetsialist Kalle Aavik. Samal õhtul sai paari kilomeetri kaugusel Vasaral elav karjak Kalle Liivoja koju minnes säärest pureda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles