KOMMENTAAR. Donald Trump ei suuda maailma põhja lasta

, vaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Espenberg
Allan Espenberg Foto: Erakogu

Paljud on seniajani šokis: kuidas võis juhtuda, et naisi, neegreid, latiinosid, moslemeid, homosid, invaliide ja keda kõiki veel halvustanud Donald Trumpist on saamas president? Seda ei suuda uskuda eksperdid ega tava­ameeriklased ning nüüd püütakse leida põhjusi, miks ikkagi nii läks.

Ajakirjandus on Trumpi-vastaseid meeleolusid tugevasti võimendanud ja pole sellest loobunud isegi nüüd, kui valimistulemused on teada. Õhutatakse hirmu ja paanikat ning maalitakse silme ette igasuguseid tonte ja monstrumeid, mis 20. jaanuaril, kui Trump presidendiks vannutatakse, valla pääsevad. Juba on hakatud rääkima ka tema võimalikust tagandamisest, kuigi ta pole veel ametissegi saanud.

Sellises käitumises mängib arvatavasti oma rolli seni kasutusel olnud stiil, millest ei suudeta väljuda. Kogu valimiskampaania ajal sõimati Trumpi ju väga palju ning nüüd, kui temast on ootamatult saamas riigipea – kõik ennustused ja küsitlused väitsid, et presidendiks valitakse Clinton –, on raske ja piinlik sellisest lähenemisest loobuda. Need, kes on rääkinud tema kohta kuude viisi inetusi, ei saa sellest niisama lihtsalt loobuda ja püüavad leida õigustusi oma varasematele seisukohavõttudele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles