Sisukord
Paberleht
Postimees
Postimees digipakett
Postimees digipaketiga saad piiramatu ligipääsu Postimehe ja maakonnalehtede tasulisele sisule nii veebis, mobiilis kui tahvlis.
Telli digipakett

Kokad tegid kuuseokastest majoneesi

2 min lugemist
Mikael Nypelius jagas näpunäiteid kohalikest saadustest toiduvalmistamiseks ning nentis, et liiga palju kiputakse toorainet ostma poest. FOTO: Marko Saarm

Eile kogunes Viljandi kutseõppekeskusesse 15 hansalinna kokka, et valmistada Gotlandi koka Mikael Nypeliuse julgustamisel kolmekäiguline õhtusöök.

Tellijale

Mikael Nypelius ütles, et on tuntud pigem sommeljee kui kokana. Ta on töötanud mitmes Michelini tärniga restoranis nii Rootsis kui Norras. Töötades juhi ja sommeljeena restoranis Bhoga, õppis ta hindama kohalikku toorainet ja tänapäevast Skandinaavia toitu. 

Käesoleval suvel läks Nypelius tagasi Gotlandile oma noorema venna juurde, kes peab seal perefarmi. Nad rajasid koos restorani, milles pakutavad road on oma farmis kasvatatust.  «Meie kliendid saavad süüa toitu, mis on valmistatud samal päeval farmist korjatud toorainest,» kirjeldas ta. 

08.04.2020 10.04.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto