Suvel kaob Väluste külast lasteaiarühm

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Laste nappuse tõttu võtab Tarvastu vallavolikogu järgmisel nädalal vastu otsuse sulgeda 1. juulist Tarvastu lasteaia Naeruvõru Väluste rühm.

Tarvastu valla majandusnõunik Rein Anton ütles, et tegemist on paratamatusega. Tõenäoliselt oleks järgmisest sügisest lasteaeda minejaid vaid kaks, töötajaid on seal aga seitse.

«Lapsed on lihtsalt Välustest otsa saanud, midagi pole teha,» nentis Naeruvõru juhataja Merike Tulp. «Noorte arv väheneb pidevalt. Põllumajanduspiirkond ei toimi enam nii nagu aastaid tagasi. Hästi nukker seis on.»

Kaks last, kes oleks Väluste rühmas käinud, rühma kadumise pärast ei kannata, sest neid hakatakse iga päev Mustlasse ja tagasi sõidutama. Praegugi käib mitu Väluste last teistes valla lasteaedades, sest ka nende vanemad töötavad mujal.

Suurema mure toob sulgemine töötajatele, kes jäävad teenistuseta. Praegu on Väluste lasteaiarühmas ametis kaks õpetajat, õpetaja abi, perenaine, majahoidja, toidukäitleja ja öökasvataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles