Põlev lumememm lõpetas festivali

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teadusteatrite festivali lõpuks pandi kokku kombinatsioon lumest ja tulest. Vasakult Mikk Mihkel Vaabel, Anne Marie Vaabel, (udu sees Carmen Karma, Saskia Ježov), Hanna Kristin Kivistik ja Emil Koemets.
Teadusteatrite festivali lõpuks pandi kokku kombinatsioon lumest ja tulest. Vasakult Mikk Mihkel Vaabel, Anne Marie Vaabel, (udu sees Carmen Karma, Saskia Ježov), Hanna Kristin Kivistik ja Emil Koemets. Foto: Jürgen Vahter

Viljandi gümnaasiumis peetud kolmandal Eesti koolide teadusteatrite festivali «Ajamasinas teaduse minevikku» noorimad esinejad olid kolmandast klassist, vaatajaid aga lasteaialastest kogenud pedagoogideni.

Teadusteatri Teeme Keemiat arendaja Mikk Mihkel Vaabeli sõnul olid ühed üllatajad Tartu Annelinna gümnaasiumi kolmanda klassi lapsed, kes sidusid oma esinemises ajalugu ja kunsti. «Teine üllataja oli Jõhvi põhikooli etendus, mis paistis silma eriliselt teatraalse esitusega: publikut naerutati kahe ürginimese sattumisega tänapäeva keemiatundi.»

Peakorraldaja Ave Vitsuti hinnangul kulges festivali esimene päev väga vaheldusrikkalt. «Tore, et oli nii vanu kui uusi osalejaid. Nende seas olid esindatud nii teadushuvilised kui näitlejad näiteringidest ning tänu teatristuudiote juhendajatele oli näha ka kõrgemat näitlejameisterlikkust. Etenduste variatsioonid oli füüsikast keemiani ning üldise eluni.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles