Lapsepõlv oli Õisus karm, aga vanaduspõlv on väga ilus

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herbert ja Hilje Tamm on olnud abielus 60 aastat. Pildile on nad võetud Õisu kodus koos Hilje värskete mälestusteraamatutega.
Herbert ja Hilje Tamm on olnud abielus 60 aastat. Pildile on nad võetud Õisu kodus koos Hilje värskete mälestusteraamatutega. Foto: Elmo Riig

Hilje ja Herbert Tamm tähistasid äsja oma abielu 60. aastapäeva ja nende meelest on Õisu aleviku kortermajas vanaduspõlve veeta väga mõnus.

«Tuba on soe, kõht on täis, meie korteri aknast on ümbruskonnale imeline vaade,» rääkis neljapäeval koos 84-aastase kaasa Herbertiga Sakalat võõrustanud 81-aastane Hilje Tamm. «Hästi rahulik on ka siin alevis – kalmistulgi on vahel rohkem inimesi. Ela nagu kuurordis.»

Naine ütles, et ümbruskonnas jalutada on väga mõnus, üheskoos tehakse mõisale tiir peale ja nauditakse vaateid, lisaks on perel oma kartulimaa. Hilje Tamm möönis, et kolmetoalise korteri kommunaalkulud on päris krõbedad, talvel tuleb mõnes kuus välja käia üle 300 euro. Nagu jutust selgus, pärineb Hilje Tamm Õisu külje alt, kus oli tema vanemate talu. Paraku jäi ta juba 11-aastaselt ema surma järel orvuks, isa oli manalasse varisenud kaks aastat varem. Kodutalu põletati maha ja varandus tassiti laiali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles