Sajad eesti ja välismaa noored proovisid ettevõtjaametit

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel nädalavahetusel Tallinnas Junior Achievement (JA) Eesti korraldatud kõigi aegade suurimal Eesti õpilasfirmade laadal oli kohal üle 90 firma 350 noore ettevõtjaga. Siinsetele pakkusid konkurentsi Moldova, Rootsi ja Norra noorte ettevõtted.

Tulevasi ettevõtjaid tervitas majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, kes innustas noori edasi pürgima ja rõhutas, et edu saavutamine nõuab pühendumist.

Õpilasfirmasid hindas žürii, kes valis tugevamad seitsmes kategoorias: parim idee, toote kvaliteet, müügitegevus, boksikujundus, sümboolika, minifirma ja rahvusvaheline potentsiaal.

Rahva lemmiku tiitli võitis Tallinna reaalkooli õpilasfirma PerZ, kes teeb mündikotte.

Suurima käibe preemia sai õpilasfirma Tallinna teeninduskooli EEK ehk Eesti Ehe Kroon, kelle käive oli 155 eurot. Nemad müüsid Eesti kroonimüntidest tehtud meeneid ja ehteid.

«Õpilasfirma» on JA Eesti gümnaasiumi- ja põhikoolinoortele mõeldud ettevõtlusõppe programm. JA Eesti on tegelnud ettevõtlus- ja majandusõppega 1992. aastast peale. «Õpilasfirma» programm on kasutusel rohkem kui 65 Eesti koolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles