Spordikool peab sünnipäeva

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Ma olen sellele koolile nii tänulik, see on mu ametikool! 1948. aastal pisteti siit tunnistus pihku ja seal olid kõik viied!» rõõmustas Silvi Tukk, kes lõpetas Viljandi spordikooli 1948. aastal ehk esineses lennus. «Järgmisel aastal läksin kodukooli õpetajaks, seal vajatigi just kedagi, kes annaks kehalist kasvatust. Mulle anti kolmas-neljas klass. Järgmisel aastal sain juba rohkem.» 

«Siis läksin pensionile, nüüd olengi pealt kolmekümne aasta pensionil olnud, rõõmus vanainimene!» teatas Tukk lõbusalt. Spordikoolis õppis ta mitme legendaarse treeneri käe all ning kergejõustiklasena kooli lõpetanud Tukk õppis kõike, mis mahub suusatamise ja püssilaskmise vahele.

Viljandi spordikoolil täitub 70 tegusat tööaastat. Pidupäeva tähistamine algas juba laupäeva hommikul sportlike mõõduvõttudega. Pärastlõunal avati spordihoone vanemas saalis fotonäitus, mis oli kokku pandud vilistlaste erakogudest pärit piltidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles