Hõbedase kotkamärgiga uus maja lisab kaitsetahtele rammu

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödujatel ei saa jääda kahtlust, et tänavu suvel Karula tee äärde kerkinud hoone on militaarobjekt. Esiteks annab sellest peasissekäigu kohal märku uhke tõstetud tiibadega kotkas. Teiseks piirab uusehitist okastraadiga palistatud kõrge võrkaed.
Möödujatel ei saa jääda kahtlust, et tänavu suvel Karula tee äärde kerkinud hoone on militaarobjekt. Esiteks annab sellest peasissekäigu kohal märku uhke tõstetud tiibadega kotkas. Teiseks piirab uusehitist okastraadiga palistatud kõrge võrkaed. Foto: Marko Saarm

Hetk, mil Viljandi piiril Karula teel kruviti Kaitseliidu Sakala maleva uue staabi- ja tagalakeskuse tänavapoolsele seinale uhkelt tõstetud tiibadega hõbedane kotkas, tähistas organisatsiooni arengus uue ajajärgu algust.

Pikalt kasinates oludes toimetanud kaitseliitlased saavad esimest korda pärast Teist maailmasõda päris oma, spetsiaalselt nende vajaduste järgi rajatud maja. Kevadel alanud ehitus on nüüdseks lõpusirgel: praegu toimetavad ruumides viimased spetsialistid, kelle ülesanne on häälestada elektri- ja sidevõrke. Paari nädala pärast asutakse ruume sisustama.

Kahe ilmasõja vahel asus Kaitseliidu Sakala maleva staap Jakobsoni ja Koidu tänava nurgal uhkes punastest tellistest hoones. Et nõukogude ajal oli maja läinud muusikakooli kasutusse, seadsid kaitseliitlased pärast Eesti iseseisvuse taastamist end sisse Jakobsoni tänava alguses villa Dollis, mis okupatsiooni päevil oli olnud punaväe käes. Paraku osutus ajaloolise maja ülalpidamine organisatsioonile majanduslikult liiga kurnavaks ning seetõttu koliti 2001. aastal linna piirile omaaegsesse veterinaarkeskusesse. Sama krundi lääneserva kerkis tänavu ka uus maja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles