Kolga-Jaani tapjad lähevad kümneks aastaks vangi

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maakohtu Viljandi kohtumaja.
Tartu maakohtu Viljandi kohtumaja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi kohtumajas tunnistati reedel kaks noort meest süüdi mullu Kolga-Jaani vallas toime pandud tapmise eest ja mõlemale määrati kümne aasta pikkune vangistus.

Maakohus tunnistas 21-aastase Tiit Nüssiku ja 22-aastase Toivo Pärna süüdi tapmises piinaval ja julmal viisil. Mõlemale mehele mõisteti kümne aasta pikkunene vangistus, kuid Pärn peab talle koos varasema kohtuotsusega mõistetud karistusega vangis olema 12 aastat ja kaheksa kuud.

Lisaks tapmisele mõisteti mehed süüdi ka valdaja tahte vastaselt võõrasse ruumi tungimises ning inimese laiba üldtunnustatud tavadele mittevastavas kohtlemises.
Nüssik tunnistati süüdi ka tulirelva ja laskemoonia ebaseaduslikus käitlemises.

Sama otsusega tunnistati 31-aastane taksojuht Guido Špet süüdi tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises ning talle mõisteti kahekuuline vangistus, mis asendatakse 120 tunni üldkasuliku tööga.

Sundraha ja menetluskulude katteks peavad Nüssik ja Pärn tasuma 2719,54 eurot ning Špet 218,08 eurot.

Süüdistuse kohaselt tapsid Nüssik ja Pärn eelmise aasta 13. juunil Viljandimaal Kolga-Jaani vallas Järtsaare külas kannatanu elukohas 50-aastase mehe, rünnates teda nugadega. Kannatanu suri eluohtlike tervisekahjustuste tagajärjel sündmuskohal. Lahkudes võtsid noormehed kaasa jahipüssi koos padrunitega. Surnukeha viidi Järvamaale Türi valda ning maeti metsa.

14. juuni õhtul sõitsid noormehed taksoga Tallinnasse. Et noormeestel polnud raha arve kinnimaksmiseks, anti taksot juhtinud Špetile võla tasumiseni jahipüss. Kuigi Špetil polnud relvaluba, viis ta relva maakoju.

Nüssik ja Špet on varem kriminaalkorras karistamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles