Kõo valla aarde leidjat ootab suur preemia

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks müntidele leiti Soomeverest ka ehteid. Fotol on hoburaudsõle nõel ja kaarefragment koos käevõru katketega.
Lisaks müntidele leiti Soomeverest ka ehteid. Fotol on hoburaudsõle nõel ja kaarefragment koos käevõru katketega. Foto: Ülle Tamla

Muinsuskaitseamet taotleb kahe aasta eest Viljandimaalt avastatud viikingiaarde leidjale 10 000 euro suurust preemiat. See on läbi aegade üks suuremaid leiutasusid.

Oktoobris kogunenud muinsuskaitseameti arheoloogiamälestiste eksperdinõukogu tegi ametile ettepaneku määrata 17 kõrge kultuuriväärtusega arheoloogilise leiu või leiukogumi avastajatele leiutasude maksmiseks 66 640 eurot.

Sellest summast 10 000 eurot on ette nähtud inimesele, kes kahe aasta eest leidis Viljandimaa Kõo valla Soomevere külas põllult XI sajandi lõpust pärineva viikingiaarde. Muinsuskaitseameti arheoloogia vaneminspektori Nele Kangerti sõnul teevad aarde teadusele eriliseks sellesse lisaks müntidele kuulunud hõbeehete fragmendid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles