Piima hinna tõus tõmbas pidurit pankrotilainele

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühing Jerwer avas kolm aastat tagasi Päril ülimoodsa robotlüpsiga 286-kohalise lehmalauda. Ämbritega oli ettevõtte juhatajat Koit Karjat õnnitlema tulnud toonane Pärsti vallavanem Erich Palm.
Osaühing Jerwer avas kolm aastat tagasi Päril ülimoodsa robotlüpsiga 286-kohalise lehmalauda. Ämbritega oli ettevõtte juhatajat Koit Karjat õnnitlema tulnud toonane Pärsti vallavanem Erich Palm. Foto: Marko Saarm

Pärast kaht aastat, mil piima kokkuostuhind oli ülimadal, nii et viis pankrotti paljud lehmapidajad, on hind jõudsalt kerkima hakanud. 

Veise- ja piimakarja kasvatav osaühing Jerwer avas kolm aastat tagasi Päril ülimoodsa robotlüpsiga lehmalauda. Paraku ei jagunud rõõmu Mäeotsa farmi kauaks. Kui veel 2014. aasta suvel maksti Eestis tootjatele piimaliitrist 40 senti, siis edasi tuli kiire langus. Põhi saabus möödunud suvel, mil liitri eest maksti alla 20 sendi ning paljud tootjad vaakusid hinge. Suve lõpust hakkas kokkuostuhind taas kerkima ning on praeguseks tõusnud 29-30 sendini liitrist.

Maksmine käis üle jõu

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles