Erakoolide rahastamine läheneb uuele ajajärgule

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi waldorfkoolis õpib 87 last. Pildil on kolmanda klassi õpilased (vasakult) Markus Järvsoo, Lisette Palumäe, Marta Järve, Marii Tammemäe ja Emma-Lovise Kivilaan.
Viljandi waldorfkoolis õpib 87 last. Pildil on kolmanda klassi õpilased (vasakult) Markus Järvsoo, Lisette Palumäe, Marta Järve, Marii Tammemäe ja Emma-Lovise Kivilaan. Foto: Elmo Riig

Tulevast aastast muutub eraüldhariduskoolide toetamine omavalitsustele vabatahtlikuks ning riik väljamakstavaid tegevustoetusi linnadele ja valdadele enam täies mahus ei hüvita. Nii loodavad erakoolid, näiteks Viljandi vaba waldorfkool, et omavalitsused, kelle lapsed neil õpivad, võtavad osa kuludest enda kanda.

Vastupidisel juhul tuleb erakoolil leida puuduv raha mujalt. Ainus reaalne katteallikas on lapsevanemate rahakott.

Viljandi vaba waldorfkooli ühingu juhatuse liikme Andrus Rooksu sõnul on kooliperes kindlasti leibkondi, kellele iga järgmine õppemaksu tõus on kriitiline. Alles eelmisel kuul tõsteti seda kolmandiku võrra ning ka see oli valulik otsus. Kuumaks on selles koolis praegu 12 kuu peale jagatuna põhikoolis 83,50 ja tänavu avatud gümnaasiumiosas 100 eurot kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles