Kolme “Sakala” ajakirjaniku tööd jõudsid parimate sekka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Suurmägi
Marko Suurmägi Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti maakonnalehtedes eelmise aastal ilmunud parima uudise, arvamuse ja olemusloo konkursil jõudsid nominentide sekka kolm “Sakala” ajakirjanikku kokku nelja erineva artikliga.

Parima maakonnalehes ilmunud uudise nominendid on Marko Suurmägi “Sakalas” 31. augustil ilmunud looga “Ehitaja ja vallajuhtide vaidlused sunnivad lapsi pooleli olevatesse koolidesse”, Hans Väre “Sakalas” ilmunud lugude seeriaga “Eesti euromündid pääsesid ebaseaduslikult välja” (19.11.2010), “Münte on kadunud 11 800 euro jagu” (25.11.2010) ja “Euromündid kadusid ühe mehe firmadest” (27.11.2010).  Kolmanda nominendina kandideerib esikohale endine “Sakala” ajakirjanik Aime Jõgi “Tartu Postimehes” 21. jaanuaril ilmunud looga “Naine sai uue lõua oma paremast jalast”.

Maakonnalehe uudise kategoorias kandideeris 26 tööd. Žürii hinnangul oli võidutöö oluline uudis, milles teema käsitlemisel oli mindud lõpuni. Uudise kategooria paremik näitab, et ka maakonnalehtedes ilmunud teemad võivad saada üleriiklikeks uudisteks.

Parima maakonnalehes ilmunud arvamuse nominendid on Marko Suurmägi “Sakalas” 29. oktoobril ilmunud looga “Kohmakas puntratants tühjas koolimajas”, Gerri Grünberg “Saarte Hääles” 27. novembril ilmunud arvamusega “Merre visatud raha” ja Erik Kalda “Põhjarannikus” 1. aprillil ilmunud looga “Habras usaldus õigussüsteemi vastu”.
Maakonnalehe arvamuse kategoorias esitati 26 tööd. Žürii hinnangul oli tööde tase kõrgem ja ühtlasem kui varasematel aastatel.

Parima maakonnalehe olemusloo nominendid on Margus Haav “Sakalas” 21. oktoobril ilmunud looga “Esimese presidendi viimne teekond kodumulda algas uskumatult” ja Ivar Soopan Lääne Elus ilmunud lugudega “Ühe riikliku põranda hävingu lugu” (13.03.2010), “Kuursaalis ilmnesid uued kahjustused” (17.04.2010) ja “Promenaadile kerkival ehitusel ilmnes viga” (25.05.2010).
Žürii valis kaks nominenti välja 33 töö seast ning võit oli ülekaalukas. Žürii hinnangul oli tänavu konkursile vähe häid olemuslugusid saadetud, kuigi tõenäoliselt ilmus aasta jooksul tugevaid lugusid, mida võinuks hindamiseks esitada.

Võitjad kuulutatakse välja 4. märtsil. Iga žanrikategooria parim maakonnalehe kirjutis saab 319,56 euro (5000 krooni) suuruse preemia.

Žürii tööd juhtis BNS Grupi juhatuse esimees Anvar Samost, žüriisse kuulusid Põhjaranniku peatoimetaja Erik Gamzejev, Pressinõukogu esimees ja vabakutseline ajakirjanik Sulev Valner, Sakala peatoimetaja Eve Rohtla ning Eesti Ajalehtede Liidu tegevjuht Mart Raudsaar.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles