Anu Raud võib saada akadeemikuks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Raua loomingut on saanud imetleda paljudel isikunäitustel.
Anu Raua loomingut on saanud imetleda paljudel isikunäitustel. Foto: Elmo Riig

Tekstiilikunstnik Anu Rauast võib saada Eesti Teaduste Akadeemia liige. 7. detsembril asuvad akadeemia liikmed vaagima, kes võiks asuda viiele akadeemiku kohale.

Ülikoolid, akadeemikud ja erialaliidud on kandidaatideks üles seadnud 34 inimest. Kunsti valdkonnas on peale Anu Raua kandidaadiks esitatud Elmo Nüganen, Priit Pärn, Ene-Liis Semper ja Aili Vint.

Anu Raua kandidatuuri kasuks toovad esitajad välja, et Raud on terve teadliku elu tegelnud eesti rahvakunsti pärandiga. Sellest ammutatut on ta rakendanud, tegutsedes õpetaja, vaibakunstniku, kirjaniku, muuseumilooja ja talupidajana. Anu Raud on pikka aega olnud Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia ja Eesti kunstiakadeemia õppejõud ning emeriitprofessor. Kauaaegse õppejõuna on Anu Raud eesti juurte juurde juhatanud sadu kunsti- ja käsitöötudengeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles