Araabiamaade mäsu jätkub

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kümned Bahreini sõjaväe tankid ja soomukid liikusid eile hommikul pealinna Al-Manamah’ väljaku suunas, kus julgeolekujõudude ja valitsusvastaste meeleavaldajate kokkupõrkes sai surma vähemalt kolm ja vigastada mitusada inimest.

Egiptuse ja Tuneesia sündmustest innustatud demonstrandid nõudsid, et riigikord alates esmaspäevast vahetataks, ning keeldusid mitu päeva väljakult lahkumast. Šiia usku bahreinlased tahavad uut põhiseadust ja valitsevalt sunniperekonnalt rohkem sõnaõigust.

Liibüa idaosas Al-Baydas kolmapäeval puhkenud valitsusvastastes rahutustes sai surma vähemalt neli inimest, teatasid opositsiooni veebilehed ja pagulasorganisatsioonid. Liibüa riigitelevisioon näitas samal ajal mitmes linnas korraldatud valitsuse poolehoidjate meeleavaldusi.

Liibüa on olnud üle 40 aasta riigijuht Muammar Gaddafi karmi kontrolli all, kuid naaberriikide ülestõusude mõjul on rahvas viimasel ajal ka seal rahutuks muutunud.
Jeemeni pealinnas Sanas läks eile taas kähmluseks valitsuse vastaste ja pooldajate vahel. Viga on saanud vähemalt 25 inimest.

Iraagi põhjaosas kurdi piirkonnas Sulaimaniyah’ linnas sai eilsetes rahutustes surma üks ja haavata vähemalt 30 inimest. Meeleavaldajad ründasid regioonipresidendi kohalikku bürood, julgeolekujõud tulistasid nende peatamiseks õhku.

raani opositsioonirühmitustega seotud veebilehed kutsuvad pühapäeval üle riigi meelt avaldama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles