Pärsti valla eelarve tuli mullusest suurem

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädalal volikogus vastu võetud eelarve kohaselt on Pärsti valla rahakotis tänavu 461 876 eurot rohkem kui möödunud aastal.

Kokkuvõttes küünib eelarve maht 3 745 296 euroni (58,6 miljonit krooni) ning kulud ja tulud jooksevad plaani kohaselt täpselt nulli.

Nagu ikka, on suurim sissetulekuallikas üksikisiku tulumaks, mida prognoosi kohaselt laekub 1,324 miljonit. Seda on 39 000 eurot rohkem, kui möödunud aastal koguda õnnestus.

Kõige enam, 2,5 miljonit, läheb hariduse peale. Sellest summast 1 179 827 kulub investeeringuteks, millest omakorda lõviosa moodustab Raudna kooli renoveerimine.
Volikogu esimehe Jaan Mätase sõnul on tegemist kahtlemata valla suurima investeeringuga sel aastal.

Maksumuse poolest teisele kohale paigutub Pärnu maanteele prügimäest lennujaamani rajatav kergliiklustee. Tee enda ehitab küll riik, kuid vald peab ehitama selle valgustuse, milleks kulub umbes 64 000 eurot.

Kolmandaks tõi Mätas välja, et pärast Raudna kooli valmimist tuleb teha väikseid ümberehitustöid Heimtali spordihoones, kuhu remondi ajaks on kolitud raamatukogu. «Vaheseinad tuleb ära võtta ja teha veidi sanitaarremonti,» täpsustas ta.

Nii nagu teistel omavalitsustel, on erakordselt lumine talv kasvatanud märgatavalt teehoolduskulusid ka Pärsti vallal.

«Ega suurema remondi jaoks eriti midagi jää, jätkub ainult hoolduseks,» nentis Mätas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles