Sisehooaeg lahenes optimistliku lõpuga

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärolyn Mäesaar teenis Eesti sisesõudmise meistrivõistluste noorimas võistlusklassis meistrimedali ning pälvis ühtlasi neljast osavõistlusest koosnenud karikasarja peapreemia.
Kärolyn Mäesaar teenis Eesti sisesõudmise meistrivõistluste noorimas võistlusklassis meistrimedali ning pälvis ühtlasi neljast osavõistlusest koosnenud karikasarja peapreemia. Foto: Erakogu

Eesti sõudjate sisehooaeg kulmineerus laupäeval Tartus peetud meistrivõistlustega. Viljandlased said kaalukaid medaleid täiskasvanute arvestuses ning noorte mõõduvõtus koguni kaks kulda.

Nagu kinnitas Viljandi spordikooli sõudmistreener Ruth Vaar, on põhjust rõõmu tunda medalistide üle, ent head meelt valmistasid needki, kes on sellel talvel ühest võistlusest teise kohta ja tulemust parandanud.

«Meil läks väga hästi. Vaid neli sportlast ei parandanud senist rekordit,» lausus Ruth Vaar, kelle jutu järgi käis sisemeistrivõistlustel 28 Viljandi spordikooli ja sõudeklubi liiget.
Viljandi sõudjad tõid sisemeistrivõistlustelt koju kaks kuldmedalit ja neli pronksi. Eri võistlusrühmades mahutas end kümne tugevama sekka seitse sõudjat.

Tütarlaste C-klassis sai parima tulemuse Kärolyn Mäesaar, Eneken Kukk oli samas arvestuses kolmas. Samuti tulid meie neidudele kuld ja pronks B-klassis: seal võidutses Krete Koovit ning Erli Mat oli kolmas.

Meeste ja naiste sõudmises said Viljandi esindajad pronksmedali. Naiste konkurentsis lõpetas Natalija Garankina pärnulannade Kaisa Pajusalu ja Keret Einaste järel. Meestest oli peale meistriks kroonitud Tõnu Endreksoni Kaspar Taimsoost nobedam veel Allar Raja.

«Natalija ja Kaspar läbisid mõlemad finaalsõidus kiiresti viimased 200 meetrit ja see aitas nad esikolmikusse,» lausus Ruth Vaar. «Meestel oli Tartus tarvis täita ka alaliidu seatud normaeg, pääsemaks märtsis Horvaatiasse veelaagrisse.»

Neli viljandlasest kandidaati said sellega hakkama: etteseatud 6.10 ületasid Kaspar Taimsoo, Martin Neerot ning Alo ja Kaur Kuslap.

Meistrivõistlused olid ühtlasi sisesõudmissarja lõppvaatus. Nelja etapi kokkuvõttes teenisid oma vanuseklassis üldvõidu Kärolyn Mäesaar ja Krete Koovit, kolmandad olid Gitta Kivilaan ja Natalija Garankina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles