Repliik. Linnud, sead ja Hongkong

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Igal sügisel jõuavad ajakirjandusse ehmatavad pealkirjad mõne eriti hirmsa gripiviiruse tüve kohta. Alles oli see seagripp, nüüd siis Hongkongi gripp. Linnugripi hirm on jäänud aastate taha. Asjatundjate hinnangul on just seda põhjustav viirus A(H5N1) teistest palju ohtlikum.

Niinimetatud Hongkongi gripp on levinud juba pool sajandit. Eelmise gripihooaja lõpus tuvastati seda põhjustava viiruse A(H3N2) sagenemist ja seetõttu on vastavad antigeenid tänavusse vaktsiini lisatud. Nagu ka seagripi A(H1N1) antigeenid. Linnugripi levik on õnneks lõunamaine ja väga lokaalne, nii et Eestis vähemalt praegu mingit ohtu ei ole.

Terviseameti gripikeskuse peaspetsialisti Olga Sadikova hinnangul pole gripp meile veel jõudnud, vähemalt pole viimastel nädalatel Eestis laboratoorselt tuvastatud ühtegi gripijuhtumit. Haiguspuhangut võib oodata detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles