Hasartseks läinud hääletus päädis võimsa rekordiga

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kolmanda kaasava eelarve hääletuse võitis 1057 häälega ettepanek renoveerida ja valgustada ligi kilomeetri pikkune lõik Uueveski oru jalgteest. Lõigu üks ots on Uueveski treppide juures, mis tehti korda esimese kaasava eelarve rahaga.
Viljandi kolmanda kaasava eelarve hääletuse võitis 1057 häälega ettepanek renoveerida ja valgustada ligi kilomeetri pikkune lõik Uueveski oru jalgteest. Lõigu üks ots on Uueveski treppide juures, mis tehti korda esimese kaasava eelarve rahaga. Foto: Elmo Riig

«Sõna otseses mõttes läks spordiks,» tõdes Viljandi kaasava eelarve hääletusel seninägematud 1057 häält kogunud ettepaneku autor Madis Agur eile. «Kohati hakkas mulle tunduma, et idee mõte on kahjuks kaduma läinud. Aga ma arvan, et nüüdseks on inimesed kainenenud ja sisu juurde tagasi jõudnud.»

Nagu Sakala ka läinud nädala lõpul kirjutas, kogus esimestest päevadest peale väga populaarseks osutunud kolmanda Viljandi kaasava eelarve ideevõistlus lõpusirgel rohkem osalejaid, kui isegi kõige julgemad ennustajad söandanuks pakkuda. Kaks ettepanekut rebisid ülejäänud kaheksal kiiresti eest ning vahetasid omavahel palju kordi liidripositsiooni.

Kui rahvahääletus reede viimastel minutitel läbi sai, oli ettepanek paigaldada Viljandi Kesklinna kooli staadionile kunstmurukate kogunud muljetavaldavad 980 häält. 77 häält enam sai aga idee renoveerida ja valgustada ligemale kilomeetrine lõik Uueveski oru jalgteest. 1057 häält ületab eelmisest aastast pärinevat rekordit ehk 305 häält kolm ja pool korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles