Linn uurib viljandlaste maja­ehitamise soove

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi linnajuhid tahavad teada saada, kas linlaste seas on inimesi, kes sooviksid Uueveskile ja Männimäele rajatavatesse elamukvartalitesse kodu rajada.

Linn on teinud juba mitu aastat ettevalmistusi, et pakkuda soovijatele välja elamukrunte Uueveskile kavandatava Ristiku tänava äärde ning Järveotsale plaanitavasse elamurajooni.

Krundid ootavad

Ristiku tänavale, mis tuleb Kullamäe tänava äärde heinamaale, on juba paberi peal välja mõõdetud 21 krunti. 2008. aastal üritati neid ka arendajatele välja pakkuda, kuid siis huvilisi ei leitud. Järveotsa elamurajooni kavandamisel pole esialgu kvartalile nime panemisest eriti kaugemale jõutud ning seal seisab suur paberitöö veel ees.

Nüüd tunnevad linnajuhid huvi, kas elamukvartalite arendamist on mõttekas uuesti alustada. «Inimesed on minu käest aeg-ajalt uurinud, kas ühele või teisele poole hakatakse krunte müüma,» sõnas Viljandi linnapea Kalle Jents. «See pole olnud konkreetne jutt ja seepärast tahamegi, et inimesed, kellel on reaalne huvi, annaksid endast linnavalitsusse teada.»

Huvilisi napib

Linna kohustus tulevaste majaomanike ees oleks teede ehitamine ning torustike rajamine. Raha nendeks töödeks peaks tulema aga kruntide müügist. Kui huvilisi leiduks, oleks võimalik mõlemas linna otsas hakata maju ehitama juba sügisel.

Kinnisvarabüroo Uus Maa kohaliku kontori juhi Reet Raudsepa hinnangul on Viljandis praegu väga vähe selliseid inimesi, kes tahaksid maja ehitada ja oleksid selleks ka suutelised. Tema sõnul müüdi kogu eelmise aasta jooksul Viljandis vaid kaks elamukrunti. «Majad kerkisid neile küll väga kiiresti,» lisas ta.

Linnavalitsus ootab kõigi kruntidest huvitatud eraisikute või kinnisvaraarendajate teateid ja sooviavaldusi veebruari jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles