Sakala malevat asus juhtima Marek Susi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmised pool aastat on Kaitseliidu Sakala maleva pealiku kohusetäitja kapten Marek Susi.
Järgmised pool aastat on Kaitseliidu Sakala maleva pealiku kohusetäitja kapten Marek Susi. Foto: Aivar Aotäht

Läinud nädalast juhib Kaitseliidu Sakala malevat kohusetäitjana Marek Susi. Senine pealik Anto Kergand suundub pooleks aastaks Afganistani missioonile.

Kaitseliidu avalike suhete osakonna ülema Neeme Brusi sõnutsi asub kolonelleitnant Anto Kergand kevadest Afganistani kontingendi ülemaks. Tegemist on kaitseväes tavakohase teenistusliku liikumisega ja praegu on Anto Kergand väljaõppel.

Kohusetäitjana Sakala malevat juhtima asunud kapten Marek Susi ütles, et jääb sellele kohale esialgu pooleks aastaks.

Kui poole aasta pärast leitakse nõuetele vastav pealik, kinnitatakse ta kohale, vastasel korral jätkab kohusetäitjana Marek Susi. Tal on selleks sobiv haridus: mullu kevadel pälvis ta Tartus kaitseväe ühendatud õppeasutustes sõjaväelise juhtimise magistrikraadi.

32-aastane Marek Susi on Viljandi mees, abielus ja ühe lapse isa. 2007. ja 2008. aastal viibis ta kaitseväe missioonil Kosovos, seejärel suundus kaheks aastaks õppima kõrgemasse sõjakooli keskastme kursusele. Mullu sügisest täitis ta  Kaitseliidu Sakala maleva staabiülema ülesandeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles