Tartu maalikunst annab Viljandis tooni

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Esmaspäeval, 7. novembril kell 17 avab noor Tartu maalikunstnik Eva Elise Oll Viljandi Sakala keskuses oma isikunäituse «Paksuks toidetud tuvi». Viljandi linnagaleriis on aga 2. detsembrini väljas teise Tartu maalikunstniku Meiu Mündi näitus «Enne lund». 6. detsembrist jätkub Tartu maalikunsti tutvustavate näituste triloogia Helle-Reet Parise (Vahersalu) väljapanekuga Viljandi linnagaleriis.

Eva Elise Olli on nimetatud kõige tuntumaks tundmatuks Tartu kunstnikuks. Ta on õppinud Tartu ülikoolis kirjandust ja Tartu kõrgemas kunstikoolis maali.

«Suvel Viljandis vaatasin hosteli aknast välja,» räägib ta. «Aknast paistis tilluke org. Ja orust välja ronimiseks oli keegi puusepp ehitanud väikese trepi. Ilmselt olen ma hull, et nägin selles inimkonna arenemise võrdpilti. Linn on meie truu vaikiv kaaslane, hiigelsuur talisman ja Šveitsi armee nuga, mis pole meie taskus, vaid vastupidi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles