Mulgi toit on rammus ja hooajaline

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Elmo Riig, Arvo Meeks, Arvet Mägi, Liis Treimann, Jaanus Lensment

Tänapäeval oleme enamasti harjunud tervislikuks pidama seda, mis tuleb kusagilt kaugelt. Näiteks oliiviõli, kookosrasva ning eksootilisi puuvilju ja vürtse. Meie enda kartul, uba, hernes, tangud, rammus lehmapiim ja sealiha ei ole enam moes. Ehk oleks aeg nood endisele aujärjele tõsta?

Ühel oktoobri lõpu esmaspäeva hommikul oli Lilli loodusmaja vana Mulgi toidu huvilisi täis, sest alanud oli esimene Mulgi kultuuri instituudi korraldatud Mulgi toidu koolituspäev.

Potid ja pannid seati puu­pliidile ning Alli Laande õpetuste saatel hakati üheskoos valmistama oasuppi, hernetampi ja ahjuõunu. Kohalolijad said aga ka muid teadmisi Mulgi söökidest ja endisaegsetest toiduvalmistamise põhimõtetest.

Märksõnad

Tagasi üles