Sisukord
Paberleht
Postimees

Mulgi toit on rammus ja hooajaline

6 min lugemist
FOTO: Elmo Riig, Arvo Meeks, Arvet Mägi, Liis Treimann, Jaanus Lensment

Tänapäeval oleme enamasti harjunud tervislikuks pidama seda, mis tuleb kusagilt kaugelt. Näiteks oliiviõli, kookosrasva ning eksootilisi puuvilju ja vürtse. Meie enda kartul, uba, hernes, tangud, rammus lehmapiim ja sealiha ei ole enam moes. Ehk oleks aeg nood endisele aujärjele tõsta?

Tellijale Tellijale

Ühel oktoobri lõpu esmaspäeva hommikul oli Lilli loodusmaja vana Mulgi toidu huvilisi täis, sest alanud oli esimene Mulgi kultuuri instituudi korraldatud Mulgi toidu koolituspäev.

Potid ja pannid seati puu­pliidile ning Alli Laande õpetuste saatel hakati üheskoos valmistama oasuppi, hernetampi ja ahjuõunu. Kohalolijad said aga ka muid teadmisi Mulgi söökidest ja endisaegsetest toiduvalmistamise põhimõtetest.

12.08.2020 13.08.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto