Nõukaaja lapsena olen ma üles kasvanud võrdlemisi lihtsa ja etteaimatava toidu peal. Kartul ja kaste, kapsasupp, saiavorm... Ega neil roogadel ju iseenesest midagi viga olnud, aga olgem ausad, ühel kaunil hetkel saaks isegi ööbikukeeltest ja hõrgust ambroosiast isu täis. «Jälle seesama sara!», kui tsiteerida surematut klassikat.
Tellijale
Sööme sõnu. Kalapäev ja vorstikaste
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et valikuga oli kogu aeg ka peenike pihus, tuli olukord kuidagi loogiliseks ja iseenesestmõistetavaks muuta. Eks seepärast haisenudki kõik hruštšovkade trepikojad neljapäeviti praetud räimede järele. «Sellel päeval me lihtsalt sööme kala!» Nagu oli täiesti elementaarne süüa nädalas paaril korral näiteks vorstikastet või makarone hakklihaga. Ja niimoodi päevast päeva.