Poisid vahetasid mängumaad

, Tuleviku maadlusklubi president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Rüütel (pildil vasakul) pälvis Lähtes peetud Eesti õpilaste Kreeka-Rooma maadluse meistrivõistlustel hõbemedali.
Rainer Rüütel (pildil vasakul) pälvis Lähtes peetud Eesti õpilaste Kreeka-Rooma maadluse meistrivõistlustel hõbemedali. Foto: Elmo Riig

Viljandimaa noormehed tõestasid, et Eesti ühe tugevama vabamaadluskeskuse sportlased on konkurentsivõimelised ka Kreeka-Rooma maadluse tiitlivõistlustel.

Laupäeval Tartumaal Lähtes peetud Eesti õpilaste Kreeka-Rooma maadluse meistrivõistlustel pani end proovile neli Viljandimaa esindajat. Medalini jõudsid Kuldar Asu, Rainer Rüütel ja Kevin Ervald.

Hõbedased poisid

Alla 59-kiloste kehakaalus sai Kirivere kooli õpilane Kuldar Asu esimeses ringis seljavõidu märjamaalase Aigar Kogeri üle, seljatas teises ringis Tartumaalt maadleja Hannes Kolossovi ning teenis poolfinaalis puhta 14:0 võidu Märjamaalt pärit eakaaslase Sander Zahharovi üle.

Kahjuks ei suutnud Kuldar Asu esikohakohtumises võitude jada jätkata, vaid pidi 3:8 alla vanduma tallinlasele Lauri Leierile. Sellest hoolimata väärib tema Eesti Kreeka-Rooma maadluse meistrivõistluste hõbemedal tunnustamist.

Hõbedaga naasis Lähtest ka Rainer Rüütel. Tema alistas alla 32-kiloste kehakaalu avaringis 14:0 põltsamaalase Kristjan Orioni ning seljatas teises matšis tallinlase Kristofer Gulenkovi.

Viljandi spordikooli õpilase ja vändralase Helary Mägisalu esikohta selgitav vastasseis kujunes tiitlivõistluste finaali vääriliseks: esimese maadlusaja võitis 6:1 Rainer Rüütel, aga teisel ja kolmandal kaheminutisel maadlusajal tundis end kindlamalt vändralane ja teenis kuldmedali.

Kahe sportlasega olid mulgid esindatud alla 35-kiloste kaalus. 11 osaleja seas sai Kevin Ervald pronksi, kuna Villem Jamnese turniir lõppes seekord üheksanda kohaga.

Medali pälvinud Kevin Ervald kaotas küll teises ringis tapalasele Jegor Jakovlevile, aga et Virumaa noormees tuli turniirivõitjaks, andis see Viljandimaa poisile õiguse jätkata lohutusringis. Seal tartlase Mario Kadai üle saadud seljavõit tagas Ervaldile meistrivõistluste pronksmedali.

Nelja sportlasega kuues tulemus

Viljandi spordikool oli 25 võistkonna konkurentsis kuues. Võitis Vändra klubi Suure Karu Pojad, järgnesid Põltsamaa spordikool ja maadlusklubi Dünamo.

Eesti õpilaste maadluse meistrivõistlustel osalevad sportlased, kelle sünniaasta on 1996 või 1997. Eriloaga saavad kaasa teha ka aasta või kahe võrra nooremad. Vabamaadluses selguvad õpilaste tänavused meistrid novembris Põlvas.

ARVAMUS
Rain Aleksandrov,
spordikooli maadlus­treener

Meie noored näitasid head maadlust ka Kreeka-Rooma tiilivõistlustel ning tõestasid, et suudavad eakaaslastele selleski stiilis konkurentsi pakkuda, ehkki Viljandis on suurem rõhk vabamaadlusel.
Et neljast turniiril osalenust kolm said medali, läheme tõenäoliselt tuleval aastal samale turniirile juba suurema võistkonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles