Loengusarjal algas uus aasta

Margus Haav
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Omakultuuriakadeemia» kuraator Marek Sandermat
«Omakultuuriakadeemia» kuraator Marek Sandermat Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi kultuuriakadeemia ja Eesti pärimusmuusika keskuse korraldatav tasuta avalike loengute sari «Omakultuuriakadeemia» alustas uut aastat.

Käesoleva hooaja läbiv teema on «Kultuur ja keha» ning aasta esimesel loengul üleeile õhtul tutvustas Milda Maria Trinskyte päikesevaatamise praktikat Hira Ratan Maneki meetodi järgi.

Eripalgeliste lektorite abiga soovitakse üliõpilastele ja linnakodanikele anda võimalus täiustada oma maailmapilti. «Omakultuuriakadeemia» esimeses pooles sai kuulata näiteks Meelika Hainsoo, Kai Randrüüdi ja Malle Rausi loengut.

«Esinejaid on olnud seinast seina ning samas võtmes jätkame maikuuni välja,» rääkis «Omakultuuriakadeemia» kuraator Marek Sandermat. «Aasta peale tuleb kokku 15 kohtumist.»

Korraldajad loodavad, et huvitavad esinejad ning põnevad teemad meelitavad kohale senisest rohkem huvilisi.

«Tegemist on väga harivate kohtumistega ning esinejatele on alati võimalik küsimusi esitada,» rõhutas Sandermat. «See peaks looma väga head eeldused dialoogiks. Tundub, et varasematel aastatel on linnarahvast rohkem kohal käinud.»

Kui varasemad «Omakultuuriakadeemia» hooajad on olnud akadeemilise suunitlusega, siis käesolev pakub ka palju praktilist. Veebruaris ja märtsis ootavad ees kohtumised Sofia Joonsi, Viigi Viili ja Aleksander Sünteriga.

Loengute kohta leiab infot veebilehelt http://www.kultuur.edu.ee/435120.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles