KIRI. Ühe ettepaneku nurjumine

Priit Kaup
, viljandlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba kolmandat korda küsis Viljandi linnavalitsus ettepanekuid, kuidas rakendada kaasava eelarve 30 000 eurot linnaruumi ja elanike heaolu parandamiseks. Mina panin ette, et korrastataks Pärnu maantee kalmistu kiviaed. Ringteelt tulles on vaatepilt juba aastaid armetu. Samuti on see aed ohtlik liiklejatele, sest on täheldatud kivide varinguid sõiduteele. Sellel kalmistul on paljude meie linnakodanike omaste hauad.

Ettepanekut ajendas mind esitama mitme inimese mure. Enne selle vormistamist sai räägitud veel Viljandi Pauluse koguduse õpetaja, muinsuskaitse asjatundja ja muuseumi juhiga, kes kiitsid selle heaks ning lubasid igati kaasa aidata, kui see hääletusele läheb.

Plaan nurjus, sest ei saanud linnavalitsuse komisjoni heakskiitu ja langes edasisest sõelumisest välja. Selle peale andis linnavalitsuse arenguspetsialist mulle teada, et nad toetavad siiski ideed ning koostöös kogudusega üritavad leida mooduse, kuidas aed kaasava eelarve väliselt taastatud saaks. Hea seegi! Loodan positiivset arengut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles