Viiratsi koduleht näitab teistele teed

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Omavalitsustele mõeldud veebikeskkond on kasutuselevõtuks valmis ning seda katsetatakse Viiratsi valla koduleheküljel.


Uus veebilahendus võimaldab nii lehekülje haldajatel kui omavalitsuse teenuseid kasutaval inimesel toiminguid teha lihtsalt ja kiiresti. Tänu ühendusele riigiregistritega lihtsustab teenuste kasutamist eeltäidetud avaldusvormide kasutuselevõtt.

Regionaalminister Siim Kiisleri sõnul lähtuti teenuseportaali väljatöötamisel põhimõttest, et inimene peab infot leidma lihtsalt ja kiiresti. «Ühtse veebikeskkonna väljatöötamise tingis vajadus tänapäevase ja kasutajasõbraliku keskkonna loomiseks, mõeldes seejuures nii omavalitsusteenuste kasutajatele kui nende osutajatele,» selgitas minister.

Portaal põhineb vabavaral ning riigi seisukohalt on selle lahendus otstarbekaim — nii kulutuste kontrolli all hoidmiseks kui edaspidiste arenduste vajadusest lähtudes.

Uue süsteemi kasutuselevõtuga soovib riik suurendada omavalitsuste läbipaistvust ja kodanike kaasarääkimise võimalust.

Portaali katseprojekt käivitub Viiratsi valla leheküljel http://viiratsi.kovtp.ee. Teistel Eesti omavalitsustel on portaaliga võimalik liituda pärast testperioodi lõppu, märtsist.

Teenuseportaal põhineb sisuhaldustööriistal liferay.com, mis võimaldab veebilehte kergesti ja ühtselt hallata. Arendatud lahenduses on omavalitsuste veebilehekülgede standardne ülesehitus, haldustööriistad veebilehe haldamiseks ning eelseadistatud liidestus riigiregistritega.

Kõigil omavalitsustel on võimalik koduleht kujundada lahendusega kaasas käivate teemakaartide järgi oma kodulehe omanäolisust kaotamata.
Lahenduse väljatöötamist rahastati Euroopa Liidu tõukefondidest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles