Staadioni uuele tribüünile mahub tuhat inimest

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi staadion saab puitpinkide asemel korralike istmetega tribüüni, kuid pealtvaatajaid mahutab see varasemast peaaegu kaks korda vähem.



«Tribüün tuleb enam-vähem sada meetrit pikk ja seal saab olema kuus rida,» selgitas Viljandi linnamajandusameti juhataja Priit Vihuri. Rajatis valmib järgmise aasta kevadel ning ehitajad saavad linnavalitsusele oma pakkumisi teha neljapäevani.



Kui senistele puitpinkidele, kus nummerdatud istekohti polnud, pidi projekti järgi mahtuma kuni 2000 pealtvaatajat, siis uus tribüün tuleb küll sama lai kui endine, kuid on mõeldud 1080 inimesele. Neist 400 mahub päikese ja vihma eest varju pakkuva katuse alla.



Staadioni remonti ette valmistades oli kavas rajada betoonist 120-meetrine tribüün, mille sisse oleksid mahtunud kõik vajalikud garderoobid, saunad ning inventari hoiuruumid, kuid pärast ehituse hinna selgumist kavast loobuti.



Ehitajad küsisid plaanitud tribüüni eest ligi 40 miljonit krooni, kuid linnal oli selleks raha kavandatud poole vähem. Kui projekteerija vähendas ehitise suurust poole võrra, vähenes ka hind 21 miljoni kroonini, kuid sellist lahendust pidasid linnajuhid poolikuks ja liiga väikeseks.



Nüüd rajatakse järgmiseks kevadeks tribüün, mis konstruktsioonilt meenutab suuresti endist. Sportlaste olmeruumideks ehitatakse staadioni nurka eraldi hoone ja see peaks valmima 2010. aasta suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles