Notarid annavad 1. novembril tasuta nõu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

1. novembril kella 14–17 ootavad kõik 64 Eesti notaribürood, nende seas ka Viljandi notarid inimesi külla. Oodatud on kõik huvilised, kes soovivad küsida nõu kinnisvaratehingute, pärimise, abieluvarasuhete, ettevõtluse või teiste teemade kohta.

«Päev on mõeldud eelkõige neile, kes satuvad notaribüroosse harva või ei tunne ennast juriidilistes küsimustes piisavalt kindlalt,» selgitab Notarite Koja esimees Tarvo Puri. Tema sõnul on juurdunud palju müüte ja eksiarvamusi, mis panevad inimesi tegema valikuid, mida nad hiljem kahetsevad. Kõik perekonda ja vara puudutavad tähtsad otsused tuleb teha läbimõeldult ja emotsioonitult ning notari roll on sealjuures inimesi suunata ja aidata. «Ootame kõiki teisipäeval, 1. novembril uudistama, küsima ja uurima,» kutsus Tarvo Puri huvilisi büroodesse.

Notaribüroode avatud uste päev on Eestis esimest korda. Tasuta nõustamisega osaletakse üle-euroopalises notarite avatud uste päeva projektis, mida koordineerib Euroopa Liidu Notariaatide Nõukogu.

Viljandis tegutseb neli notarit, kes mullu tegid kokku 8123 toimingut, sealhulgas 2309 kinnisvaratehingut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles